Crème Caramel

Antal portioner: 2

Tillagningstid: 1 timme

Ingredienser:

  • 1/2 dl Strösocker
  • 2 msk Vatten
  • 2 Ägg
  • 1 tsk Vaniljsocker
  • 1 tsk Florsocker
  • 2 dl Mjölk

Beskrivning:
Denna mycket enkla men festliga dessert kan man se i olika varianter i hela Europa.

Tillagning:
Värm ugnen till 150 grader.
Blanda strösocker och vatten i en liten stekpanna och värm försiktigt utan att röra. Öka värmen och låt sockret bli gulbrunt. Häll snabbt upp karamellen i två ugnssäkra portionsformar.
Vispa äggen med vaniljsocker och florsocker. Häll mjölken i pannan som sockret smältes i och låt den bli varm. Blanda den heta mjölken i ägge. Sila blandningen i formarna.
Ställ formarna i en liten långpanna och häll så mycket varmt vatten i långpannan att det når halvvägs upp på formarna. Grädda i ugnen tills äggblandningen har stelnat, cirka 45 minuter. Låt kallna och servera ur formarna.

Inskickat av: Hilda, Hallstavik

Efterrätt

Strösocker Vatten Ägg Vaniljsocker Florsocker Mjölk


Zavijača med applen/ost (Serbisk pita)

Det här är ett recept på bästa pitan med äpple eller ost jag smakat, och det är ett antal eftersom min släkt är från Serbien. Det här receptet tillägnar jag Ksenija som kommer från en serbisk by i Kroatien. Det är anpassat till produkter tillgängliga i svenska butiker. Läs recept

linssoppa

Enkelt, går snabbt och GOTT! Läs recept

Italiensk kyckling gratäng med tryffel och parmesan

Härliga italienska smaker i mycket smakrik kombination. Detta var ett experiment i mitt kök som visade sig vara en riktigt hit på tallriken. Läs recept

Kasper's avokadomacka!

ja det är då inget för den som räknar kalorier och sånt... utan för den som vill ha en fet macka men ändå är "nyttig" med avokado! nåt sånt... Läs recept

Thai/svensk pastasås

En super god pastasås med lite sting av thailänsk mat. Lagomstarkt. Läs recept