Mjuk chokladkaka

Antal portioner: 1

Tillagningstid: 1 timme

Ingredienser:

  • 1 dl Grädde
  • 1 dl Kaffe (starkt, bryggt)
  • 2 dl Socker
  • 3/4 dl Kakao
  • 150 gram Smör
  • 2 Ägg
  • 4 dl Vetemjöl
  • 1 1/2 tsk Bakpulver
  • 2 tsk Vaniljsocker

Beskrivning:
En saftig och god chokladkaka som alltid blir lika bra.

Tillagning:
Rör ihop kaffe, grädde, kakao och hälften av sockret i en kastrull. Koka upp blandningen och låt den svalna.
Rör matfett och resten av sockret vitt och poröst. Tillsätt äggen och rör kraftigt och rör sedan ner chokladblandningen, lite i sänder.
Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker och tillsätt detta.
Häll smeten i smord och bröad kransform och grädda i 175 grader varm ugn i cirka 40 minuter.
Stjälp upp kakan och låt den kallna.

Inskickat av: Emelie, Borlänge

Kakor

Grädde Kaffe (starkt, bryggt) Socker Kakao Smör Ägg Vetemjöl Bakpulver Vaniljsocker


Zavijača med applen/ost (Serbisk pita)

Det här är ett recept på bästa pitan med äpple eller ost jag smakat, och det är ett antal eftersom min släkt är från Serbien. Det här receptet tillägnar jag Ksenija som kommer från en serbisk by i Kroatien. Det är anpassat till produkter tillgängliga i svenska butiker. Läs recept

linssoppa

Enkelt, går snabbt och GOTT! Läs recept

Italiensk kyckling gratäng med tryffel och parmesan

Härliga italienska smaker i mycket smakrik kombination. Detta var ett experiment i mitt kök som visade sig vara en riktigt hit på tallriken. Läs recept

Kasper's avokadomacka!

ja det är då inget för den som räknar kalorier och sånt... utan för den som vill ha en fet macka men ändå är "nyttig" med avokado! nåt sånt... Läs recept

Thai/svensk pastasås

En super god pastasås med lite sting av thailänsk mat. Lagomstarkt. Läs recept