Smulpaj

Antal portioner: 2

Tillagningstid: 30 min

Ingredienser:

  • 100 g Smör
  • 1,5 dl Vetemjöl
  • 1 dl Socker

Beskrivning:
Den klassiska smulpajen. Du kan använda den i kombination med nästan varje frukt eller vilket bär som helst och svänga ihop en underbar efterrätt på 30 minuter.

Tillagning:
Blanda vetemjöl och socker noga. Mosa sedan ut smöret i blandningen.

Använd smulpajen för att täcka ett lager frukt eller bär i en smörad form. Grädda i ca 20 minuter på 225 grader.

Inskickat av: Magnus, Stockholm

Efterrätt

Smör Vetemjöl Socker


Zavijača med applen/ost (Serbisk pita)

Det här är ett recept på bästa pitan med äpple eller ost jag smakat, och det är ett antal eftersom min släkt är från Serbien. Det här receptet tillägnar jag Ksenija som kommer från en serbisk by i Kroatien. Det är anpassat till produkter tillgängliga i svenska butiker. Läs recept

linssoppa

Enkelt, går snabbt och GOTT! Läs recept

Italiensk kyckling gratäng med tryffel och parmesan

Härliga italienska smaker i mycket smakrik kombination. Detta var ett experiment i mitt kök som visade sig vara en riktigt hit på tallriken. Läs recept

Kasper's avokadomacka!

ja det är då inget för den som räknar kalorier och sånt... utan för den som vill ha en fet macka men ändå är "nyttig" med avokado! nåt sånt... Läs recept

Thai/svensk pastasås

En super god pastasås med lite sting av thailänsk mat. Lagomstarkt. Läs recept