Levergryta

Antal portioner: 4

Tillagningstid: 30 min

Ingredienser:

  • 4 dl Grovstrimlad vitkål
  • 300 g Ungnötlever
  • 2 msk Vetemjöl
  • 1 tsk Salt
  • 1 kryddmått Vitpeppar
  • 2 msk Margarin
  • 2 Gula lökar
  • 100 gram Bacon
  • 1 1/2 dl Vatten
  • 2 tsk Senap
  • 1/2 msk Pressad citron
  • 1 paket Djupfrysta ärter
  • 1 knippe Persilja

Beskrivning:
Det här är en mycket god levergryta som fått mustig smak av bacon och vitkål.

Tillagning:
Srimla vitkålen grovt och lägg i botten på en gryta. Skär levern i strimlor. Vänd dem i vetemjöl blandat med salt och peppar. Bryn margarinet i en stekpanna och stek levern. Lägg över i grytan. Skala och grovhacka löken. Strimla baconet. Fräs lök och bacon i stekpannan. Lägg det över levern i grytan. Bland vattnet med senap och citron. Häll det i grytan. Koka under lock på svag värme i ca 10 minuter. Lägg i ärterna när ca 2 minuter återstår. Klipp rikligt med persilja över.
Servera med kokt potatis.

Inskickat av: Anna, Husum

Varmrätt

Grovstrimlad vitkål Ungnötlever Vetemjöl Salt Vitpeppar Margarin Gula lökar Bacon Vatten Senap Pressad citron Djupfrysta ärter Persilja


Zavijača med applen/ost (Serbisk pita)

Det här är ett recept på bästa pitan med äpple eller ost jag smakat, och det är ett antal eftersom min släkt är från Serbien. Det här receptet tillägnar jag Ksenija som kommer från en serbisk by i Kroatien. Det är anpassat till produkter tillgängliga i svenska butiker. Läs recept

linssoppa

Enkelt, går snabbt och GOTT! Läs recept

Italiensk kyckling gratäng med tryffel och parmesan

Härliga italienska smaker i mycket smakrik kombination. Detta var ett experiment i mitt kök som visade sig vara en riktigt hit på tallriken. Läs recept

Kasper's avokadomacka!

ja det är då inget för den som räknar kalorier och sånt... utan för den som vill ha en fet macka men ändå är "nyttig" med avokado! nåt sånt... Läs recept

Thai/svensk pastasås

En super god pastasås med lite sting av thailänsk mat. Lagomstarkt. Läs recept