Banankaka

Antal portioner: 6

Tillagningstid: 1 timme

Ingredienser:

  • 50 gram Smör
  • 2 Ägg
  • 1 1/2 dl Socker
  • 1/2 dl Grädde
  • 2 väl mogna Bananer
  • 2 1/2 dl Vetemjöl
  • 1 tsk Bakpulver
  • 1 tsk Vaniljsocker
  • 1/2 tsk Bikarbonat
  • 2 tsk Kakaopulver

Beskrivning:
Detta är en mycket saftig och god banankaka.

Tillagning:
Smält matfettet och låt det svalna något. Vispa ägg och socker poröst. Häll ner matfettet och grädden i smeten. Mosa bananerna och tillsätt dem. Spara en längdskuren bananskiva. Blanda samman vetemjöl, bakpulver, vaniljsocker och bikarbonat. Rör ner blandningen i smeten.
Häll smeten i en smord, bröad form. Grädda i 175 graders ugnsvärme i cirka 30 minuter. Stjälp upp kakan och pudra över kakaopulver och garnera med en längdskuren bananskiva.

Inskickat av: Anna, Husum

Kakor

Smör Ägg Socker Grädde Bananer Vetemjöl Bakpulver Vaniljsocker Bikarbonat Kakaopulver


Zavijača med applen/ost (Serbisk pita)

Det här är ett recept på bästa pitan med äpple eller ost jag smakat, och det är ett antal eftersom min släkt är från Serbien. Det här receptet tillägnar jag Ksenija som kommer från en serbisk by i Kroatien. Det är anpassat till produkter tillgängliga i svenska butiker. Läs recept

linssoppa

Enkelt, går snabbt och GOTT! Läs recept

Italiensk kyckling gratäng med tryffel och parmesan

Härliga italienska smaker i mycket smakrik kombination. Detta var ett experiment i mitt kök som visade sig vara en riktigt hit på tallriken. Läs recept

Kasper's avokadomacka!

ja det är då inget för den som räknar kalorier och sånt... utan för den som vill ha en fet macka men ändå är "nyttig" med avokado! nåt sånt... Läs recept

Thai/svensk pastasås

En super god pastasås med lite sting av thailänsk mat. Lagomstarkt. Läs recept