Kycklinggryta

Antal portioner: 4

Tillagningstid: 45 min

Ingredienser:

  • 700 gram Kyckling
  • 2 msk Smör
  • 2 tsk Salt
  • 2 krm Peppar
  • 6 Kryddnejlikor
  • 2 dl Buljong
  • 2 msk Tomatpuré
  • 1 paket djupfrysta Haricot verts
  • 1 litet knippe Persilja

Beskrivning:
Detta är en mycket lättlagad och god kycklingrätt.

Tillagning:
Tina kycklingdelarna. Bryn dem i matfettet. Salta och peppra. Lägg dem i en gryta. Tillsätt nejlikorna och späd med buljongen. Tillsätt tomatpurén och låt alltsammans sjuda under lock på svag värme i cirka 30 minuter.
Koka de djupfrysta bönorna enligt anvisning på förpackningen. Dela dem eventuellt i mindre bitar. Lägg ner dem i grytan.
Strö över finhackad persilja vid serveringen. Servera kycklingen direkt ur grytan med kokt ris.

Inskickat av: Anna, Husum

Varmrätt

Kyckling Smör Salt Peppar Kryddnejlikor Buljong Tomatpuré Haricot verts Persilja


Zavijača med applen/ost (Serbisk pita)

Det här är ett recept på bästa pitan med äpple eller ost jag smakat, och det är ett antal eftersom min släkt är från Serbien. Det här receptet tillägnar jag Ksenija som kommer från en serbisk by i Kroatien. Det är anpassat till produkter tillgängliga i svenska butiker. Läs recept

linssoppa

Enkelt, går snabbt och GOTT! Läs recept

Italiensk kyckling gratäng med tryffel och parmesan

Härliga italienska smaker i mycket smakrik kombination. Detta var ett experiment i mitt kök som visade sig vara en riktigt hit på tallriken. Läs recept

Kasper's avokadomacka!

ja det är då inget för den som räknar kalorier och sånt... utan för den som vill ha en fet macka men ändå är "nyttig" med avokado! nåt sånt... Läs recept

Thai/svensk pastasås

En super god pastasås med lite sting av thailänsk mat. Lagomstarkt. Läs recept