Bärkompott med sorbet

Antal portioner: 4

Tillagningstid: 20 minuter

Ingredienser:

  • 2 dl Hallonpuré
  • 1/2 dl Socker
  • 1 dl Vatten
  • 1/2 Apelsin (saften från)
  • 1 dl Vatten
  • 1 dl Socker
  • 1/2 Apelsin (rivet skal från)
  • 3 dl Creme fraiche
  • 1 liter Jordgubbar

Beskrivning:
En läcker bärdessert. Crème fraiche-sorbeten är syrlig och fräsch till de söta jordgubbarna.

Tillagning:
Koka upp hallonpuré, socker, vatten och apelsinsaft. Låt såsen svalna.
Koka upp vatten, socker och rivet apelsinskal. Låt svalna. Blanda med creme fraiche. Kör i glassmaskin till sorbet. Eller kyl i frysen.
Fördela såsen i 4 djupa tallrikar. Lägg i de färska jordgubbarna. Pudra över med florsocker.
Skeda upp en sorbetkula och lägg i mitten. Servera.

Inskickat av: Eva, Hallstahammar

Efterrätt

Hallonpuré Socker Vatten Apelsin (saften från) Vatten Socker Apelsin (rivet skal från) Creme fraiche Jordgubbar


Zavijača med applen/ost (Serbisk pita)

Det här är ett recept på bästa pitan med äpple eller ost jag smakat, och det är ett antal eftersom min släkt är från Serbien. Det här receptet tillägnar jag Ksenija som kommer från en serbisk by i Kroatien. Det är anpassat till produkter tillgängliga i svenska butiker. Läs recept

linssoppa

Enkelt, går snabbt och GOTT! Läs recept

Italiensk kyckling gratäng med tryffel och parmesan

Härliga italienska smaker i mycket smakrik kombination. Detta var ett experiment i mitt kök som visade sig vara en riktigt hit på tallriken. Läs recept

Kasper's avokadomacka!

ja det är då inget för den som räknar kalorier och sånt... utan för den som vill ha en fet macka men ändå är "nyttig" med avokado! nåt sånt... Läs recept

Thai/svensk pastasås

En super god pastasås med lite sting av thailänsk mat. Lagomstarkt. Läs recept