Hallongranité

Antal portioner: 4

Tillagningstid: 20 minuter

Ingredienser:

  • 5 dl Vatten
  • 250 g Socker
  • 5 g Anisfrö
  • 1/2 dl Hallonlikör
  • 200 g Hallon
  • 4 st Myntablad

Beskrivning:
En lätt och svalkande dessert. Kan också serveras som mellanrätt vid en finare middag.

Tillagning:
Koka upp vatten, socker och anisfrö. Ta från värmen och låt stå i ca en timme.
Sila av aniskoket. Blanda i likör. Häll upp i en sköljd avlång form. Ställ i frysen över natten.
Vid servering, skrapa granitén till en isig massa. Servera i vinglas varvat med hallon. Toppa gärna med ett myntablad eller ett flarn av något slag.

Inskickat av: Lisa, Luleå

Efterrätt

Vatten Socker Anisfrö Hallonlikör Hallon Myntablad


Zavijača med applen/ost (Serbisk pita)

Det här är ett recept på bästa pitan med äpple eller ost jag smakat, och det är ett antal eftersom min släkt är från Serbien. Det här receptet tillägnar jag Ksenija som kommer från en serbisk by i Kroatien. Det är anpassat till produkter tillgängliga i svenska butiker. Läs recept

linssoppa

Enkelt, går snabbt och GOTT! Läs recept

Italiensk kyckling gratäng med tryffel och parmesan

Härliga italienska smaker i mycket smakrik kombination. Detta var ett experiment i mitt kök som visade sig vara en riktigt hit på tallriken. Läs recept

Kasper's avokadomacka!

ja det är då inget för den som räknar kalorier och sånt... utan för den som vill ha en fet macka men ändå är "nyttig" med avokado! nåt sånt... Läs recept

Thai/svensk pastasås

En super god pastasås med lite sting av thailänsk mat. Lagomstarkt. Läs recept