Leverbiff

Antal portioner: 10

Tillagningstid: 1 timme

Ingredienser:

  • 4 hg Svinlever
  • 4 Potatisar (råa)
  • 1 hg Späck
  • 2 Ansjovisfiléer
  • 1 tsk Salt
  • 1 krm Vitpeppar
  • 2 Gula lökar

Beskrivning:
Den milda, fina leverbiffen som man kommer ihåg den från barndomen.

Tillagning:
Mal späcket, levern, potatisen, löken och ansjovisfiléerna i köttkvarn. Rör om smeten och krydda.
Klicka ut smeten i stekpanna och stek på medelvärme i ca 5 minuter på varje sida. Red av med sky.
Koka en sås på skyn och servera tillsammans med potatis och lingonsylt.

Inskickat av: Eva, Luleå

Varmrätt

Svinlever Potatisar (råa) Späck Ansjovisfiléer Salt Vitpeppar Gula lökar


Zavijača med applen/ost (Serbisk pita)

Det här är ett recept på bästa pitan med äpple eller ost jag smakat, och det är ett antal eftersom min släkt är från Serbien. Det här receptet tillägnar jag Ksenija som kommer från en serbisk by i Kroatien. Det är anpassat till produkter tillgängliga i svenska butiker. Läs recept

linssoppa

Enkelt, går snabbt och GOTT! Läs recept

Italiensk kyckling gratäng med tryffel och parmesan

Härliga italienska smaker i mycket smakrik kombination. Detta var ett experiment i mitt kök som visade sig vara en riktigt hit på tallriken. Läs recept

Kasper's avokadomacka!

ja det är då inget för den som räknar kalorier och sånt... utan för den som vill ha en fet macka men ändå är "nyttig" med avokado! nåt sånt... Läs recept

Thai/svensk pastasås

En super god pastasås med lite sting av thailänsk mat. Lagomstarkt. Läs recept