Franska färsbiffar

Antal portioner: 4

Tillagningstid: 30 min

Ingredienser:

  • 600 gram Köttfärs
  • 1 Ägg
  • 2 msk Ströbröd
  • 1 tsk koncentrerad Kalvfond
  • 1 tsk Timjan
  • 1 pressad Vitlöksklyfta
  • 1 tsk Lökpulver
  • 1/2 dl Rödvin
  • 1 tsk Salt
  • 2 krm Peppar
  • 2 dl Grädde
  • 1 dl Vatten
  • 1 dl Rödvin
  • 1msk Kalvfond
  • 1 tsk Svartpeppar
  • 1 tsk Dragon

Beskrivning:
Köttfärs är basen i vardagsköket. Vågar man sedan krydda sin färs kan underbara smaker lockas fram.

Tillagning:
Blanda ägg, ströbröd, kalvfond, timjan, pressad vitlök, lökpulver och rödvin. Arbeta i färsen. Salta och peppra. Forma till biffar.
Stek biffarna i lika delar smör och rapsolja i medelvarm panna, cirka 3 minuter per sida.
Koka upp grädde, vatten och vin. Tillsätt kalvfond, peppar och dragon. Red av med maizena löst i vatten och sjud såsen 5 minuter. Smaka av. Ugnsstekta potatisklyftor smakar gott till.

Inskickat av: Charlotta, Årjäng

Varmrätt

Köttfärs Ägg Ströbröd Kalvfond Timjan Vitlöksklyfta Lökpulver Rödvin Salt Peppar Grädde Vatten Rödvin Kalvfond Svartpeppar Dragon


Zavijača med applen/ost (Serbisk pita)

Det här är ett recept på bästa pitan med äpple eller ost jag smakat, och det är ett antal eftersom min släkt är från Serbien. Det här receptet tillägnar jag Ksenija som kommer från en serbisk by i Kroatien. Det är anpassat till produkter tillgängliga i svenska butiker. Läs recept

linssoppa

Enkelt, går snabbt och GOTT! Läs recept

Italiensk kyckling gratäng med tryffel och parmesan

Härliga italienska smaker i mycket smakrik kombination. Detta var ett experiment i mitt kök som visade sig vara en riktigt hit på tallriken. Läs recept

Kasper's avokadomacka!

ja det är då inget för den som räknar kalorier och sånt... utan för den som vill ha en fet macka men ändå är "nyttig" med avokado! nåt sånt... Läs recept

Thai/svensk pastasås

En super god pastasås med lite sting av thailänsk mat. Lagomstarkt. Läs recept