Röd fiskbullsgryta

Antal portioner: 4

Tillagningstid: 30 min

Ingredienser:

  • 1 burk Champinjoner
  • 2 msk Smör
  • 1 stor Purjolök
  • 1 burk Fiskbullar i buljong
  • 1 burk Hela tomater
  • 1 dl Creme fraiche
  • 1 tsk Salt
  • 2 krm Peppar
  • 1/2 dl Hackad dill

Beskrivning:
Fiskbullar är ett enkelt sätt att få i sig den nyttiga fisken. Med lite annorlunda tillbehör blir rätten mer spännande.

Tillagning:
Låt champinjonerna rinna av. Fräs dem i matfettet i en gryta. Skölj, ansa och strimla purjolöken. Fräs den mjuk tillsammans med svampen. Tillsätt de avrunna fiskbullarna och låt dem fräsa med en stund.
Låt tomaterna rinna av och blanda ner dem i grytan. Låt alltsammans koka upp. Smaka av med salt och peppar. Tillsätt creme fraiche och rör ner den. Strö över dill.
Servera med nykokt potatis och sallad.

Inskickat av: Kerstin, Umeå

Varmrätt

Champinjoner Smör Purjolök Fiskbullar i buljong Hela tomater Creme fraiche Salt Peppar Hackad dill


Zavijača med applen/ost (Serbisk pita)

Det här är ett recept på bästa pitan med äpple eller ost jag smakat, och det är ett antal eftersom min släkt är från Serbien. Det här receptet tillägnar jag Ksenija som kommer från en serbisk by i Kroatien. Det är anpassat till produkter tillgängliga i svenska butiker. Läs recept

linssoppa

Enkelt, går snabbt och GOTT! Läs recept

Italiensk kyckling gratäng med tryffel och parmesan

Härliga italienska smaker i mycket smakrik kombination. Detta var ett experiment i mitt kök som visade sig vara en riktigt hit på tallriken. Läs recept

Kasper's avokadomacka!

ja det är då inget för den som räknar kalorier och sånt... utan för den som vill ha en fet macka men ändå är "nyttig" med avokado! nåt sånt... Läs recept

Thai/svensk pastasås

En super god pastasås med lite sting av thailänsk mat. Lagomstarkt. Läs recept