Crepes med ädelost

Antal portioner: 8

Tillagningstid: 50 minuter

Ingredienser:

  • 1 1/2 dl Vetemjöl
  • 1 1/2 dl Mjölk
  • 1 1/2 dl Kallt vatten
  • 3 Ägg
  • 2 msk Smör eller margarin
  • 2 krm Salt
  • 3 Paprikor
  • 1 msk Olja
  • 1 tsk Oregano
  • 1 krm Salt
  • 1 krm Svartpeppar
  • 1 dl Gröna oliver med pimento
  • 1 1/2 burk Kesella
  • 1 bit ädelost
  • 1 dl Riven ost

Beskrivning:
Crepes kan lagas i god tid före festen. Kom bara ihåg att lägga en remsa smörgåspapper mellan varje nystekt crepe, så går det sedan lätt att ta isär dem när de ska fyllas.
Den här rätten kan serveras som förrätt men också som vickningsrätt.

Tillagning:
Vispa samman mjöl och mjölk till en slät smet. Tillsätt vatten och ägg. Smält matfettet och tillsätt det. Salta.
Hetta upp en crepepanna eller liten stekpanna och lägg i en klick matfett till den första gräddningen. Häll på ett tunt lager smet och grädda på båda sidorna.
Lägg alla crepes i en hög med en remsa smörgåspapper mellan varje, så går det lätt att ta isär dem när de skall fyllas.
Dela, kärna ur och strimla paprikorna. Stek dem mjuka i lite olja utan att de tar färg. Smaksätt med oregano, salt och peppar. Tillsätt de väl avrunna oliverna.
Blanda kesella och mosad ädelost.
Lägg lite paprikablandning och en klick ädelostkesella på varje crepe.
Vik ihop och fäst med en tandpetare. Placera en oliv på toppen. Så här långt kan man förbereda.
Servera rätten kall eller strö på ost och gratinera i 250 grader i ca 15 minuter.

Inskickat av: Eva, Glommersträsk

Förrätt

Vetemjöl Mjölk Kallt vatten Ägg Smör eller margarin Salt Paprikor Olja Oregano Salt Svartpeppar Gröna oliver med pimento Kesella ädelost Riven ost


Zavijača med applen/ost (Serbisk pita)

Det här är ett recept på bästa pitan med äpple eller ost jag smakat, och det är ett antal eftersom min släkt är från Serbien. Det här receptet tillägnar jag Ksenija som kommer från en serbisk by i Kroatien. Det är anpassat till produkter tillgängliga i svenska butiker. Läs recept

linssoppa

Enkelt, går snabbt och GOTT! Läs recept

Italiensk kyckling gratäng med tryffel och parmesan

Härliga italienska smaker i mycket smakrik kombination. Detta var ett experiment i mitt kök som visade sig vara en riktigt hit på tallriken. Läs recept

Kasper's avokadomacka!

ja det är då inget för den som räknar kalorier och sånt... utan för den som vill ha en fet macka men ändå är "nyttig" med avokado! nåt sånt... Läs recept

Thai/svensk pastasås

En super god pastasås med lite sting av thailänsk mat. Lagomstarkt. Läs recept