Vinbärspaj

Antal portioner: 12

Tillagningstid: 1 timme

Ingredienser:

  • 3 1/2 dl Vetemjöl
  • 2 msk Florsocker
  • 150 gram Smör
  • 1 äggula
  • 1 msk Kallt vatten
  • 10 dl Röda vinbär
  • 1 dl Socker
  • 2 msk Potatismjöl
  • 3 äggvitor
  • 2 dl Socker

Beskrivning:
En saftig vinbärspaj som passar perfekt som efterrätt med lite grädde till.

Tillagning:
Blanda mjöl, florsocker och smör i matberedare. Tillsätt äggulan och vattnet. Arbeta snabbt ihop till en smidig deg.
Tryck ut degen i en pajform med löstagbar botten (cirka 25 cm i diameter). Ställ formen kallt i 30 minuter.
Förgrädda pajskalet i 200 grader i ca 15 minuter.
Rensa och repa bären. Blanda dem med socker och potatismjöl.
Vispa äggvitorna till hårt skum och rör ner sockret.
Häll vinbären i det förgräddade pajskalet och grädda i ca 15 minuter.
Täck det hela med marängen. Grädda i 150 graders ugnsvärme till marängen fått fin färg, ca 15 minuter.

Inskickat av: Mikaela, Stockholm

Efterrätt

Vetemjöl Florsocker Smör äggula Kallt vatten Röda vinbär Socker Potatismjöl äggvitor Socker


Zavijača med applen/ost (Serbisk pita)

Det här är ett recept på bästa pitan med äpple eller ost jag smakat, och det är ett antal eftersom min släkt är från Serbien. Det här receptet tillägnar jag Ksenija som kommer från en serbisk by i Kroatien. Det är anpassat till produkter tillgängliga i svenska butiker. Läs recept

linssoppa

Enkelt, går snabbt och GOTT! Läs recept

Italiensk kyckling gratäng med tryffel och parmesan

Härliga italienska smaker i mycket smakrik kombination. Detta var ett experiment i mitt kök som visade sig vara en riktigt hit på tallriken. Läs recept

Kasper's avokadomacka!

ja det är då inget för den som räknar kalorier och sånt... utan för den som vill ha en fet macka men ändå är "nyttig" med avokado! nåt sånt... Läs recept

Thai/svensk pastasås

En super god pastasås med lite sting av thailänsk mat. Lagomstarkt. Läs recept