Bruna kakan

Antal portioner: 8

Tillagningstid: 1 timme

Ingredienser:

  • 225 gram Smör
  • 3 msk Kakao
  • 4 dl Socker
  • 2 Ägg
  • 2 1/3 dl Vetemjöl
  • 1 tsk Vaniljsocker
  • 1 krm Salt
  • 1 1/4 dl Mjölk
  • 2 dl Florsocker
  • 2 msk Mjölk
  • 2 msk Kakao
  • 1 msk Florsocker

Beskrivning:
Kakan skall vara lite krämig i mitten och serveras med grädde.

Tillagning:
Rör smör och kakao smidigt. Tillsätt socker och rör kraftigt. Arbeta in ett ägg i sänder. Tillsätt mjölk. Blanda ner mjöl, vaniljsocker och salt. Häll smeten i en smord, bröad kakform, ca 22 cm i diameter. Grädda kakan i ca 50 minuter.
Blanda samman florsocker, mjölk och kakao till glasyren och bred ut på kakan när den svalnat. Pudra över en matsked florsocker på toppen.

Inskickat av: Fia, Strömsholm

Kakor

Smör Kakao Socker Ägg Vetemjöl Vaniljsocker Salt Mjölk Florsocker Mjölk Kakao Florsocker


Zavijača med applen/ost (Serbisk pita)

Det här är ett recept på bästa pitan med äpple eller ost jag smakat, och det är ett antal eftersom min släkt är från Serbien. Det här receptet tillägnar jag Ksenija som kommer från en serbisk by i Kroatien. Det är anpassat till produkter tillgängliga i svenska butiker. Läs recept

linssoppa

Enkelt, går snabbt och GOTT! Läs recept

Italiensk kyckling gratäng med tryffel och parmesan

Härliga italienska smaker i mycket smakrik kombination. Detta var ett experiment i mitt kök som visade sig vara en riktigt hit på tallriken. Läs recept

Kasper's avokadomacka!

ja det är då inget för den som räknar kalorier och sånt... utan för den som vill ha en fet macka men ändå är "nyttig" med avokado! nåt sånt... Läs recept

Thai/svensk pastasås

En super god pastasås med lite sting av thailänsk mat. Lagomstarkt. Läs recept