Rotfrukter

Antal portioner: 6

Tillagningstid: 30 min

Ingredienser:

  • 4 Morötter
  • 2 Palsternackor
  • 1 bit Rotselleri
  • 2 Purjolökar
  • rivet skal av 2 Citroner
  • 2 msk Smör
  • 1 krm Salt
  • 1 krm Vitpeppar

Beskrivning:
Ett gott och nyttigt tillbehör. Ta gärna i lite extra!

Tillagning:
Skala rotfrukterna och skär dem i lika stora stavar. Ansa och skär purjolöken i bitar på snedden.
Koka rotfrukterna i lättsaltat vatten tills de är mjuka, 8-10 minuter. Lägg i purjolöken när cirka tre minuter återstår. Häll av. Kyl i kallt vatten.
Vid servering, smält 2 msk smör i en kastrull. Rör ner citronskalet och rotfrukterna. Värm under försiktig omrörning. Salta och peppra.

Inskickat av: Jossan, Filipstad

Varmrätt Vegetariskt

Morötter Palsternackor Rotselleri Purjolökar Citroner Smör Salt Vitpeppar


Zavijača med applen/ost (Serbisk pita)

Det här är ett recept på bästa pitan med äpple eller ost jag smakat, och det är ett antal eftersom min släkt är från Serbien. Det här receptet tillägnar jag Ksenija som kommer från en serbisk by i Kroatien. Det är anpassat till produkter tillgängliga i svenska butiker. Läs recept

linssoppa

Enkelt, går snabbt och GOTT! Läs recept

Italiensk kyckling gratäng med tryffel och parmesan

Härliga italienska smaker i mycket smakrik kombination. Detta var ett experiment i mitt kök som visade sig vara en riktigt hit på tallriken. Läs recept

Kasper's avokadomacka!

ja det är då inget för den som räknar kalorier och sånt... utan för den som vill ha en fet macka men ändå är "nyttig" med avokado! nåt sånt... Läs recept

Thai/svensk pastasås

En super god pastasås med lite sting av thailänsk mat. Lagomstarkt. Läs recept