Hummersnäcka

Antal portioner: 8

Tillagningstid: 30 min

Ingredienser:

  • 1 Salladshuvud
  • 4 ägg (hårdkokta)
  • 2 burkar Hummer
  • 3/4 dl Olja
  • 2 msk Vitvinsvinäger
  • 1/2 tsk Salt
  • 1 krm Vitpeppar
  • 1 paket Saffran
  • 1 litet glas Svarta oliver
  • 2 msk Dill

Beskrivning:
Hummersnäcka är en mycket delikat förrätt att starta en festmåltid med. Passar utmärkt till start på en festlig höstmåltid.

Tillagning:
Strimla salladen och lägg ut den på botten av snäckorna. Skär äggen i skivor, dela dem mitt itu och lägg dem på salladen. Rensa hummern och torna upp den på mitten.
Blanda samman dressingen (olja, vitvinsvinäger, salt, vitpeppar, saffran) och smaka av den väl med kryddorna.
Häll dressingen över snäckorna och ställ dem kallt till serveringen.
Garnera med skurna och urkärnade oliver och dill.
Bjud gärna pain riche till rätten. Skär brödet i bitar, dela dem nästan mitt itu och bred på smör.
Vill man kan bröden läggas samman, viras in i folie och sättas in i varm ugn och sprödvärmas.

Inskickat av: Monika, Linköping

Förrätt

Salladshuvud ägg (hårdkokta) Hummer Olja Vitvinsvinäger Salt Vitpeppar Saffran Svarta oliver Dill


Zavijača med applen/ost (Serbisk pita)

Det här är ett recept på bästa pitan med äpple eller ost jag smakat, och det är ett antal eftersom min släkt är från Serbien. Det här receptet tillägnar jag Ksenija som kommer från en serbisk by i Kroatien. Det är anpassat till produkter tillgängliga i svenska butiker. Läs recept

linssoppa

Enkelt, går snabbt och GOTT! Läs recept

Italiensk kyckling gratäng med tryffel och parmesan

Härliga italienska smaker i mycket smakrik kombination. Detta var ett experiment i mitt kök som visade sig vara en riktigt hit på tallriken. Läs recept

Kasper's avokadomacka!

ja det är då inget för den som räknar kalorier och sånt... utan för den som vill ha en fet macka men ändå är "nyttig" med avokado! nåt sånt... Läs recept

Thai/svensk pastasås

En super god pastasås med lite sting av thailänsk mat. Lagomstarkt. Läs recept