Musselsoppa

Antal portioner: 4

Tillagningstid: 30 min

Ingredienser:

  • 1 stor Gul lök
  • 1 burk (440 g) Musslor i vatten
  • 2 msk Smör eller margarin
  • 2 st Potatis
  • 8 dl Fiskbuljong
  • 2 dl Mjölk
  • 3 msk Vetemjöl
  • 1 dl Dill (finklippt)
  • 1/2 tsk Salt

Beskrivning:
Soppa borde man äta mer av; soppan mättar och är näringsrik. Det är också mycket lättlagad mat.

Tillagning:
Skala och finhacka löken. Häll av spadet på musslorna och spar det. Rensa musslorna från skägget, små stenar, skalbitar med mera.
Smält matfettet och fräs löken några minuter utan att den får färg. Tillsätt den, buljongen och musselspadet. Sjud under lock cirka 15 minuter. Bispa samman mjölken och mjölet. Häll ner det i soppan. Låt den koka några minuter.
Tillsätt musslorna och dillen. Smaka av med salt.
Servera soppan med rostat bröd.

Inskickat av: Bodil, Hallstahammar

Soppa

Gul lök Musslor i vatten Smör eller margarin Potatis Fiskbuljong Mjölk Vetemjöl Dill (finklippt) Salt


Zavijača med applen/ost (Serbisk pita)

Det här är ett recept på bästa pitan med äpple eller ost jag smakat, och det är ett antal eftersom min släkt är från Serbien. Det här receptet tillägnar jag Ksenija som kommer från en serbisk by i Kroatien. Det är anpassat till produkter tillgängliga i svenska butiker. Läs recept

linssoppa

Enkelt, går snabbt och GOTT! Läs recept

Italiensk kyckling gratäng med tryffel och parmesan

Härliga italienska smaker i mycket smakrik kombination. Detta var ett experiment i mitt kök som visade sig vara en riktigt hit på tallriken. Läs recept

Kasper's avokadomacka!

ja det är då inget för den som räknar kalorier och sånt... utan för den som vill ha en fet macka men ändå är "nyttig" med avokado! nåt sånt... Läs recept

Thai/svensk pastasås

En super god pastasås med lite sting av thailänsk mat. Lagomstarkt. Läs recept