Vinbärskaka

Antal portioner: 6

Tillagningstid: 30 min

Ingredienser:

  • 200 gram Smör
  • 2 dl Socker
  • 2 Ägg
  • 2 dl Vetemjöl
  • 2 dl Röda vinbär

Beskrivning:
Detta är en mycket god och lättlagad vinbärskaka. Receptet passar mycket bra för den första lilla bärskörden. De röda vinbären kan bytas ut mot andra bär som till exempel hallon eller blåbär.

Tillagning:
Smält smöret i en gryta. Rör i vetemjöl, socker och ägg. Fyll smeten i en smord och bröad form och toppa med de röda vinbären. Grädda i ugn 200 grader i 20 minuter.

Inskickat av: Anna , Husum

Kakor

Smör Socker Ägg Vetemjöl Röda vinbär


Zavijača med applen/ost (Serbisk pita)

Det här är ett recept på bästa pitan med äpple eller ost jag smakat, och det är ett antal eftersom min släkt är från Serbien. Det här receptet tillägnar jag Ksenija som kommer från en serbisk by i Kroatien. Det är anpassat till produkter tillgängliga i svenska butiker. Läs recept

linssoppa

Enkelt, går snabbt och GOTT! Läs recept

Italiensk kyckling gratäng med tryffel och parmesan

Härliga italienska smaker i mycket smakrik kombination. Detta var ett experiment i mitt kök som visade sig vara en riktigt hit på tallriken. Läs recept

Kasper's avokadomacka!

ja det är då inget för den som räknar kalorier och sånt... utan för den som vill ha en fet macka men ändå är "nyttig" med avokado! nåt sånt... Läs recept

Thai/svensk pastasås

En super god pastasås med lite sting av thailänsk mat. Lagomstarkt. Läs recept