Getostsallad

Antal portioner: 4

Tillagningstid: 20 minuter

Ingredienser:

  • 175 gram Isbergssallad
  • 1 msk Basilika
  • 1 msk Körvel
  • 200 gram Baguette
  • 100 gram Getost
  • 1 msk Balsamvinäger
  • 2 tsk Grovkornig senap
  • 2 msk Kesella
  • lite Salt
  • En gnutta Nymald svartpeppar

Beskrivning:
Egentligen är det Frankrike som är känt för att ha getost av god kvalitet men den finns även i andra länder; också här i Sverige. Getost finns med olika styrka, så pröva den sort som passar din smak bäst.

Tillagning:
Lägg den grovstrimlade salladen och örtkryddorna i en salladsskål. Värm grillen. Skär brödet i 20 sneda skivor. Bred lite getost på varje och lägg bröden på en plåt. Ställ dem under grillelementet några minuter tills brödet får färg på kanterna.
Skaka eller vispa ihop ingredienserna till dressingen (balsamvinäger, senap, kesella, salt och peppar). Häll den över salladen och blanda om.
Lägg de rostade getostbröden på salladen och servera genast.

Inskickat av: Josef, Ljungby

Sallad

Isbergssallad Basilika Körvel Baguette Getost Balsamvinäger Grovkornig senap Kesella Salt Nymald svartpeppar


Zavijača med applen/ost (Serbisk pita)

Det här är ett recept på bästa pitan med äpple eller ost jag smakat, och det är ett antal eftersom min släkt är från Serbien. Det här receptet tillägnar jag Ksenija som kommer från en serbisk by i Kroatien. Det är anpassat till produkter tillgängliga i svenska butiker. Läs recept

linssoppa

Enkelt, går snabbt och GOTT! Läs recept

Italiensk kyckling gratäng med tryffel och parmesan

Härliga italienska smaker i mycket smakrik kombination. Detta var ett experiment i mitt kök som visade sig vara en riktigt hit på tallriken. Läs recept

Kasper's avokadomacka!

ja det är då inget för den som räknar kalorier och sånt... utan för den som vill ha en fet macka men ändå är "nyttig" med avokado! nåt sånt... Läs recept

Thai/svensk pastasås

En super god pastasås med lite sting av thailänsk mat. Lagomstarkt. Läs recept