Salt
Kycklinggryta
Detta är en mycket lättlagad och god kycklingrätt. Läs recept
Skinkbörsar
En förrätt som passar de flesta. Läs recept
Gorgonzolafilé
En underbar festmiddag med oxfilé och gorgonzola. Läs recept
Burgundisk oxfilé
Den mustiga såsen i det här receptet känns lätt igen från den burgundiska grytan. Läs recept
Leverbiff
Den milda, fina leverbiffen som man kommer ihåg den från barndomen. Läs recept
Kinesisk stuvning
Till denna currydoftande stuvning är det gott med stekta bananer, kinesisk soja och syltad ingefära tillsammans med kokt ris. Läs recept
Spaghetti med musselsås
En lite mer spännande sås till spaghettin än den vanliga köttfärssåsen. Läs recept
Köttfärslåda
En god köttfärslåda som kan ätas som ensamrätt eller tillsammans med makaroner eller spaghetti. Läs recept
Sydfranskt bröd med oliver och rosmarin
Den franska lantfrallan smaksätts med finhackad rosmarin och bitar av svarta oliver. Låt gärna en skvätt olivolja följa med ner i degen, det ger brödet den rätta smaken. Läs recept
Franska färsbiffar
Köttfärs är basen i vardagsköket. Vågar man sedan krydda sin färs kan underbara smaker lockas fram. Läs recept
Kalvfilé Oscar
Vid riktigt festliga tillfällen passar det att bjuda på stekt kalvfilé garnerad med skivad hummer och sparris. Det är en läcker, klassisk rätt som fått sitt namn efter kung Oskar II. Läs recept
Röd fiskbullsgryta
Fiskbullar är ett enkelt sätt att få i sig den nyttiga fisken. Med lite annorlunda tillbehör blir rätten mer spännande. Läs recept
Hett räkris
En härlig risrätt med musslor och räkor som är mycket lättlagad. Passar lika bra till vardags som till fest. Läs recept
Crepes med ädelost
Crepes kan lagas i god tid före festen. Kom bara ihåg att lägga en remsa smörgåspapper mellan varje nystekt crepe, så går det sedan lätt att ta isär dem när de ska fyllas. Den här rätten kan serveras som förrätt men också som vickningsrätt. Läs recept
Semlor
Det här receptet innehåller lite hjorthornssalt, som gör semlorna extra fluffiga. Följ jästiderna noga, annars kan bullarna få en annorlunda smak. De går utmärkt att frysa. Sedan fyller man dem när det är dags. Läs recept
Ostkaka
Vad kan vara godare än hemlagad varm ostkaka, sylt och en klick grädde till efterrätt? Läs recept
Bruna kakan
Kakan skall vara lite krämig i mitten och serveras med grädde. Läs recept
Matjesvinägrett
Att bryna smöret lockar fram en ljuvligt nötig och knäckig smak som matchar sillen perfekt. Skala mandelpotatisen efter kokningen så går den inte sönder. Läs recept
Fransk baguette
Baguette är en riktig klassiker. Det sägs att baguetten kom till i Frankrike under Napoleons tid, att det är folkets bröd. Läs recept
Rotfruktspytt
Den här rotfruktspytten passar mycket bra till stekt eller grillat kött. För den som vill äta vegetariskt går det bra att utesluta sidfläsket. Läs recept