Salt

Kycklinggryta

Detta är en mycket lättlagad och god kycklingrätt. Läs recept

Skinkbörsar

En förrätt som passar de flesta. Läs recept

Gorgonzolafilé

En underbar festmiddag med oxfilé och gorgonzola. Läs recept

Burgundisk oxfilé

Den mustiga såsen i det här receptet känns lätt igen från den burgundiska grytan. Läs recept

Leverbiff

Den milda, fina leverbiffen som man kommer ihåg den från barndomen. Läs recept

Kinesisk stuvning

Till denna currydoftande stuvning är det gott med stekta bananer, kinesisk soja och syltad ingefära tillsammans med kokt ris. Läs recept

Spaghetti med musselsås

En lite mer spännande sås till spaghettin än den vanliga köttfärssåsen. Läs recept

Köttfärslåda

En god köttfärslåda som kan ätas som ensamrätt eller tillsammans med makaroner eller spaghetti. Läs recept

Sydfranskt bröd med oliver och rosmarin

Den franska lantfrallan smaksätts med finhackad rosmarin och bitar av svarta oliver. Låt gärna en skvätt olivolja följa med ner i degen, det ger brödet den rätta smaken. Läs recept

Franska färsbiffar

Köttfärs är basen i vardagsköket. Vågar man sedan krydda sin färs kan underbara smaker lockas fram. Läs recept

Kalvfilé Oscar

Vid riktigt festliga tillfällen passar det att bjuda på stekt kalvfilé garnerad med skivad hummer och sparris. Det är en läcker, klassisk rätt som fått sitt namn efter kung Oskar II. Läs recept

Röd fiskbullsgryta

Fiskbullar är ett enkelt sätt att få i sig den nyttiga fisken. Med lite annorlunda tillbehör blir rätten mer spännande. Läs recept

Hett räkris

En härlig risrätt med musslor och räkor som är mycket lättlagad. Passar lika bra till vardags som till fest. Läs recept

Crepes med ädelost

Crepes kan lagas i god tid före festen. Kom bara ihåg att lägga en remsa smörgåspapper mellan varje nystekt crepe, så går det sedan lätt att ta isär dem när de ska fyllas. Den här rätten kan serveras som förrätt men också som vickningsrätt. Läs recept

Semlor

Det här receptet innehåller lite hjorthornssalt, som gör semlorna extra fluffiga. Följ jästiderna noga, annars kan bullarna få en annorlunda smak. De går utmärkt att frysa. Sedan fyller man dem när det är dags. Läs recept

Ostkaka

Vad kan vara godare än hemlagad varm ostkaka, sylt och en klick grädde till efterrätt? Läs recept

Bruna kakan

Kakan skall vara lite krämig i mitten och serveras med grädde. Läs recept

Matjesvinägrett

Att bryna smöret lockar fram en ljuvligt nötig och knäckig smak som matchar sillen perfekt. Skala mandelpotatisen efter kokningen så går den inte sönder. Läs recept

Fransk baguette

Baguette är en riktig klassiker. Det sägs att baguetten kom till i Frankrike under Napoleons tid, att det är folkets bröd. Läs recept

Rotfruktspytt

Den här rotfruktspytten passar mycket bra till stekt eller grillat kött. För den som vill äta vegetariskt går det bra att utesluta sidfläsket. Läs recept

 < 1 2 3 4 >  Last ›