Svartpeppar

Fläskfilé- och chorizospett

På iberiska halvön steker man vanligtvis chorizon och serverar den ihop med ett frasigt bröd. I detta recept föreslår jag ett fullkornsbröd i kuber som får suga åt sig marinaden och oljan som smälter ut från chorizon under grillningen. Läs recept

Pumpasoppa med ingefära och citron

Pumpasoppa med ingefära och citron

En len och krämig soppa som serveras med knaperstekt panchetta. Läs recept

Fisksoppa på tomat

Fisksoppa på tomat

Detta är ett av mina favoritrecept på fisksoppa. Går väldigt snabbt att röra till. Tror jag hittat det på ett mjölkpaket. Läs recept

Rårakor

Rårakor

Rårakor och lingon. Finns det något bättre en torsdag? Lätt att laga. Dryck till måste vara iskall mjölk eller öl. Läs recept

Potatissallad

Potatissallad är en grundpelare i svensk matlagning, utan potatissalladen vore vi inte de vi är. Här får du ett enkelt grundrecept. Läs recept

Gorgonzolafilé

En underbar festmiddag med oxfilé och gorgonzola. Läs recept

Burgundisk oxfilé

Den mustiga såsen i det här receptet känns lätt igen från den burgundiska grytan. Läs recept

Franska färsbiffar

Köttfärs är basen i vardagsköket. Vågar man sedan krydda sin färs kan underbara smaker lockas fram. Läs recept

Crepes med ädelost

Crepes kan lagas i god tid före festen. Kom bara ihåg att lägga en remsa smörgåspapper mellan varje nystekt crepe, så går det sedan lätt att ta isär dem när de ska fyllas. Den här rätten kan serveras som förrätt men också som vickningsrätt. Läs recept

Rotfruktspytt

Den här rotfruktspytten passar mycket bra till stekt eller grillat kött. För den som vill äta vegetariskt går det bra att utesluta sidfläsket. Läs recept

 1 2 >