Klassisk Ceasarsallad

Antal portioner: 2

Tillagningstid: 10 minuter

Ingredienser:

  • 200 g Romansallad
  • 50 g hyvlad Parmesanost
  • 3 skivor vitt formbröd Vitt formbröd
  • Ceasar dressing :
  • 1/2 dl Gräddfil
  • 1/2 dl Creme fraiche
  • 1 tsk fransk Senap
  • 1 klyfta (liten) Vitlök
  • 1 tsk Kapris

Beskrivning:
Ceasarsallad är en av de vanligaste och godaste salladerna som finns. Och enkel att tillaga.

Tillagning:
Så här gör du din Ceasarsallad:

1. Skär formbrödet i tärningar och stek dem frasiga i lite olivolja. Pressa eventuellt över lite vitlök.

2. Skölj och plocka salladen. Skaka bort vattnet och skär salladen i mindre bitar.

3. Blanda gräddfil, creme fraiche, senap, pressad vitlök, kapris och kör i mixer rör samman till en slät dressing.

4. Blanda salladen med krutongerna . Lägg upp salladen på tallrikar, ringla över dressingen och strö över hyvlad parmesanost.

Bon appétit!

Inskickat av: Bettan, Skövde

Förrätt Sallad

Romansallad Parmesanost Vitt formbröd : Gräddfil Creme fraiche Senap Vitlök Kapris


Zavijača med applen/ost (Serbisk pita)

Det här är ett recept på bästa pitan med äpple eller ost jag smakat, och det är ett antal eftersom min släkt är från Serbien. Det här receptet tillägnar jag Ksenija som kommer från en serbisk by i Kroatien. Det är anpassat till produkter tillgängliga i svenska butiker. Läs recept

linssoppa

Enkelt, går snabbt och GOTT! Läs recept

Italiensk kyckling gratäng med tryffel och parmesan

Härliga italienska smaker i mycket smakrik kombination. Detta var ett experiment i mitt kök som visade sig vara en riktigt hit på tallriken. Läs recept

Kasper's avokadomacka!

ja det är då inget för den som räknar kalorier och sånt... utan för den som vill ha en fet macka men ändå är "nyttig" med avokado! nåt sånt... Läs recept

Thai/svensk pastasås

En super god pastasås med lite sting av thailänsk mat. Lagomstarkt. Läs recept