Scones

Antal portioner: 4

Tillagningstid: 30 min

Ingredienser:

  • 8 dl Vetemjöl
  • 1/2 tsk Salt
  • 1 tsk Socker
  • 4 tsk Bakpulver
  • 100 gram Margarin eller smör
  • 4 dl Filmjölk

Beskrivning:
Scones är goda att servera nygräddade med smör, ost eller marmelad. Eller varför inte tillsammans med jordgubbssylt och en gräddklick.

Tillagning:
Blanda de torra ingredienserna i en skål. Finfördela matfettet med fingertopparna eller en bordskniv i mjölblandningen till en grynig massa. Tillsätt filmjölken och blanda snabbt ihop degen. Arbetar man den för mycket blir brödet segt.
Dela degen i fyra delar. Klappa eller platta ut varje del till en rund kaka som skall vara cirka 15 centimeter i diameter. Lägg kakorna på bakplåtspapper eller smorda plåtar. Skåra varje kaka med mjölad bordskniv i fyra delar. Nagga eventuellt med gaffel.
Grädda bröden i mitten av ugnen i 250 graders ugnsvärme i cirka 12 minuter. Bryt isär bröden och dela dem i två halvor när de svalnat något.

Inskickat av: Sara, Varberg

Bröd

Vetemjöl Salt Socker Bakpulver Margarin eller smör Filmjölk


Zavijača med applen/ost (Serbisk pita)

Det här är ett recept på bästa pitan med äpple eller ost jag smakat, och det är ett antal eftersom min släkt är från Serbien. Det här receptet tillägnar jag Ksenija som kommer från en serbisk by i Kroatien. Det är anpassat till produkter tillgängliga i svenska butiker. Läs recept

linssoppa

Enkelt, går snabbt och GOTT! Läs recept

Italiensk kyckling gratäng med tryffel och parmesan

Härliga italienska smaker i mycket smakrik kombination. Detta var ett experiment i mitt kök som visade sig vara en riktigt hit på tallriken. Läs recept

Kasper's avokadomacka!

ja det är då inget för den som räknar kalorier och sånt... utan för den som vill ha en fet macka men ändå är "nyttig" med avokado! nåt sånt... Läs recept

Thai/svensk pastasås

En super god pastasås med lite sting av thailänsk mat. Lagomstarkt. Läs recept