Rårakor

Antal portioner: 4

Tillagningstid: 30 minuter

Ingredienser:

  • 1 kg Potatis
  • 2 tsk Salt
  • 1 tsk Svartpeppar
  • 1 msk Olivolja
  • Tillbehör (ett måste) :
  • 1 dl råriven Västerbottenost
  • 2 dl rårörda Lingon

Beskrivning:
Rårakor och lingon. Finns det något bättre en torsdag? Lätt att laga. Dryck till måste vara iskall mjölk eller öl.

Tillagning:
1. Skala potatisen och riv grovt. Blanda i salt och peppar i den rivna potatisen.

2. Sätt en stekpannan på medelhög värme och lägg i olivolja.

3. När stekpannan är varm så lägg i cirka 1 dl av den rivna potatisen i taget. Platta ut till en plätt, omkring
12 cm i diameter. Stek till rårakan fått fin färg på bägge sidor. Tillsätt mer olja eller smör om det behövs efter du stekt ett par rårakor.

Toppa rårkorna med västerbttenost och servera med lingonen.

Mumsfilibabba!

Inskickat av: Lisbeth, Pajala

Varmrätt

Potatis Salt Svartpeppar Olivolja : Västerbottenost Lingon


Zavijača med applen/ost (Serbisk pita)

Det här är ett recept på bästa pitan med äpple eller ost jag smakat, och det är ett antal eftersom min släkt är från Serbien. Det här receptet tillägnar jag Ksenija som kommer från en serbisk by i Kroatien. Det är anpassat till produkter tillgängliga i svenska butiker. Läs recept

linssoppa

Enkelt, går snabbt och GOTT! Läs recept

Italiensk kyckling gratäng med tryffel och parmesan

Härliga italienska smaker i mycket smakrik kombination. Detta var ett experiment i mitt kök som visade sig vara en riktigt hit på tallriken. Läs recept

Kasper's avokadomacka!

ja det är då inget för den som räknar kalorier och sånt... utan för den som vill ha en fet macka men ändå är "nyttig" med avokado! nåt sånt... Läs recept

Thai/svensk pastasås

En super god pastasås med lite sting av thailänsk mat. Lagomstarkt. Läs recept