Ris och räkor

Antal portioner: 1

Tillagningstid: 20 min

Ingredienser:

  • 1/2 Paprika (gärna röd)
  • Högst 1/2 Röd chili
  • Högst 1 dl Gröna ärtor
  • Högst 1 1/2 dl Räkor
  • 1 Ägg
  • Högst 1 Citron
  • 1-2 port Basmatiris

Beskrivning:
Lättlagat, fräscht och syrligt.

Tillagning:
Koka upp basmatiriset enligt instruktionerna på paketet.
Stek upp ägget i lite smör.
Lägg ägget på en tallrik och woka paprika och chili i lite olja. Lägg i ärterna efter någon minut. Efter ytterligare några minuter ska räkorna läggas i och sedan det stekta ägget och det kokta riset. Rör runt i pannan och servera med skivad citron.

Inskickat av: Charlotta, Varberg

Varmrätt

Paprika (gärna röd) Röd chili Gröna ärtor Räkor Ägg Citron Basmatiris


Zavijača med applen/ost (Serbisk pita)

Det här är ett recept på bästa pitan med äpple eller ost jag smakat, och det är ett antal eftersom min släkt är från Serbien. Det här receptet tillägnar jag Ksenija som kommer från en serbisk by i Kroatien. Det är anpassat till produkter tillgängliga i svenska butiker. Läs recept

linssoppa

Enkelt, går snabbt och GOTT! Läs recept

Italiensk kyckling gratäng med tryffel och parmesan

Härliga italienska smaker i mycket smakrik kombination. Detta var ett experiment i mitt kök som visade sig vara en riktigt hit på tallriken. Läs recept

Kasper's avokadomacka!

ja det är då inget för den som räknar kalorier och sånt... utan för den som vill ha en fet macka men ändå är "nyttig" med avokado! nåt sånt... Läs recept

Thai/svensk pastasås

En super god pastasås med lite sting av thailänsk mat. Lagomstarkt. Läs recept