Tacosås med köttfärs

Antal portioner: 6

Tillagningstid: 45 min

Ingredienser:

  • 500 gram Köttfärs
  • 2 Gula lökar
  • 1 Röd paprika
  • 1 Grön paprika
  • 1 Oxbuljongtärning
  • 2 dl Vatten
  • 2 burkar Krossade tomater
  • 1 påse Chili kryddmix
  • 4 msk Het tacosås
  • 1/2 paket Majs (fryst)

Beskrivning:
Tacos är perfekt festmat. Ingen kan äta tacos utan att spilla lite, tappa några salladsblad eller få sås på fingrarna. Snart är stämningen hög och gästerna på gott humör. Dessutom är det mycket gott med tacos.

Tillagning:
Fräs köttfärs, lök och paprika i olja. Lägg över i en stekgryta efter hand. Tillsätt buljongtärning, vatten, krossade tomater och kryddor. Låt småputtra utan lock 15 - 30 minuter, tills det mesta av vätskan har kokat bort. Rör om då och då.
Tillsätt majsen i den tacokryddade såsen precis mot slutet av kokningen.

Inskickat av: Sofia, Malmö

Varmrätt

Köttfärs Gula lökar Röd paprika Grön paprika Oxbuljongtärning Vatten Krossade tomater Chili kryddmix Het tacosås Majs (fryst)


Zavijača med applen/ost (Serbisk pita)

Det här är ett recept på bästa pitan med äpple eller ost jag smakat, och det är ett antal eftersom min släkt är från Serbien. Det här receptet tillägnar jag Ksenija som kommer från en serbisk by i Kroatien. Det är anpassat till produkter tillgängliga i svenska butiker. Läs recept

linssoppa

Enkelt, går snabbt och GOTT! Läs recept

Italiensk kyckling gratäng med tryffel och parmesan

Härliga italienska smaker i mycket smakrik kombination. Detta var ett experiment i mitt kök som visade sig vara en riktigt hit på tallriken. Läs recept

Kasper's avokadomacka!

ja det är då inget för den som räknar kalorier och sånt... utan för den som vill ha en fet macka men ändå är "nyttig" med avokado! nåt sånt... Läs recept

Thai/svensk pastasås

En super god pastasås med lite sting av thailänsk mat. Lagomstarkt. Läs recept