A piece of cake

Antal portioner: 15

Tillagningstid: 30 min

Ingredienser:

  • 125 gram Smör
  • 3 dl Havregryn
  • 1,5 dl Mjöl
  • 1 tsk Bakbulver
  • 1 Ägg
  • 0,75 dl Socker
  • 150 gram Ljus blockchoklad

Beskrivning:
En god chokladkaka som är mycket enkel att baka.

Tillagning:
Hacka blockchokladen i bitar. Smält smöret och häll över havregrynen. Låt stå i någon minut. Blanda i resten av ingredienserna.
Bred ut ca 2 cm tjock på plåt med bakplåtspapper. Baka i ugn i 200 graders ugnsvärme i cirka 20 minuter.
Låt svalna och bryt sedan i bitar.

Inskickat av: Malin, Karlstad

Efterrätt Kakor

Smör Havregryn Mjöl Bakbulver Ägg Socker Ljus blockchoklad


Zavijača med applen/ost (Serbisk pita)

Det här är ett recept på bästa pitan med äpple eller ost jag smakat, och det är ett antal eftersom min släkt är från Serbien. Det här receptet tillägnar jag Ksenija som kommer från en serbisk by i Kroatien. Det är anpassat till produkter tillgängliga i svenska butiker. Läs recept

linssoppa

Enkelt, går snabbt och GOTT! Läs recept

Italiensk kyckling gratäng med tryffel och parmesan

Härliga italienska smaker i mycket smakrik kombination. Detta var ett experiment i mitt kök som visade sig vara en riktigt hit på tallriken. Läs recept

Kasper's avokadomacka!

ja det är då inget för den som räknar kalorier och sånt... utan för den som vill ha en fet macka men ändå är "nyttig" med avokado! nåt sånt... Läs recept

Thai/svensk pastasås

En super god pastasås med lite sting av thailänsk mat. Lagomstarkt. Läs recept