Chokladbiskvier

Antal portioner: 28

Tillagningstid: 1 timme

Ingredienser:

  • 275 gram Mandelmassa
  • 1 1/2 dl Socker
  • 2 äggvitor
  • 250 gram Smör
  • 2 dl Florsocker
  • 2 tsk Vaniljsocker
  • 2 äggulor
  • 3 msk Konjak
  • 150 gram Mörk blockchoklad
  • 20 gram Kokosfett

Beskrivning:
Det är en rolig utmaning att göra denna klassiker från konditoriernas skyltfönster. Gott så det förslår!

Tillagning:
Finfördela mandelmassan i en matberedare eller riv den. Blanda den med sockret och äggvitorna. Vispa allt till en pösig smet.
Spritsa eller klicka ut smeten till små runda kakor, ca 4 cm i diameter, på bakplåtspapper. Låt dem stå på plåten cirka 30 minuter i rumstemperatur.
Grädda mandelbottnarna mitt i ugnen i 175 grader i cirka 20 minuter. Låt dem kallna på plåten. Lossa dem.
Rör matfettet, florsockret och vaniljsockret till en pösig smet.
Tillsätt äggulorna, en i taget.
Smaksätt smörkrämen med konjaken.
Bred krämen på kakornas undersida. Forma krämen med en bordskniv så att den får en mjuk rundning. Ställ kakorna cirka 30 minuter i kylskåpet eller 15 minuter i frysen så att de blir riktigt kalla.
Smält blockchokladen och kokosfettet i en skål i vattenbad i en kastrull på spisen eller i mikrovågsugn på full effekt 2 minuter.
Doppa krämsidan på kakorna i chokladen 2 gånger. Låt chokladen stelna mellan doppningarna.
Förvara biskvierna svalt men helst inte i kylskåpet eftersom chokladen då kan få en matt yta. Biskvierna går att frysa. Hållbarhet cirka 3 månader. Tina dem långsamt i kylskåp.

Inskickat av: Pierre, Skurup

Kakor

Mandelmassa Socker äggvitor Smör Florsocker Vaniljsocker äggulor Konjak Mörk blockchoklad Kokosfett


Zavijača med applen/ost (Serbisk pita)

Det här är ett recept på bästa pitan med äpple eller ost jag smakat, och det är ett antal eftersom min släkt är från Serbien. Det här receptet tillägnar jag Ksenija som kommer från en serbisk by i Kroatien. Det är anpassat till produkter tillgängliga i svenska butiker. Läs recept

linssoppa

Enkelt, går snabbt och GOTT! Läs recept

Italiensk kyckling gratäng med tryffel och parmesan

Härliga italienska smaker i mycket smakrik kombination. Detta var ett experiment i mitt kök som visade sig vara en riktigt hit på tallriken. Läs recept

Kasper's avokadomacka!

ja det är då inget för den som räknar kalorier och sånt... utan för den som vill ha en fet macka men ändå är "nyttig" med avokado! nåt sånt... Läs recept

Thai/svensk pastasås

En super god pastasås med lite sting av thailänsk mat. Lagomstarkt. Läs recept